İletişim: 0 (264) 282 41 21

E-posta : [email protected]
  Whatsapp : 0 (532) 500 62 59

Blog

kedi ve köpek hediye

Kedi ve Köpek Neden Hediye Edilmez?

Hediyeleşmek gerçekten çok güzeldir. Sevmediğin bir şey hediye olarak geldiğindeki bakış açın onun sevmene neden olacak ve belki ön yargın bile kırılacaktır. Fakat bir canlının hediye edilmesi sırasında biraz düşünmeli.. Belkide hayvansever ve şartları çok iyi uyan birine hediye ediyorsunuz? Ya değil ise? Kedi ve Köpek Neden Hediye Edilmez?

Hediye kedi ve köpek

Sordunuz mu?

Kedi bakmak için Vakti var mı sordunuz mu? Aileye yeni bir fert alacak kadar maddi durumu uygun mu? Mamasını alabilir mi? Aşılarını yaptırabilir mi? Ya bir kaza yaparsa tedavi masrafları? Peki komşuları evde bir kediye razımı? Yada bahçede bir köpeğe komşular itiraz eder mi? sordunuz mu? Yeri uygun mu sordunuz mu? Ailesi müsaade eder mi sordunuz mu? Sık sık tatile çıkar gezintiye gider nereye bırakacak sordunuz mu? Bu konuyu kedi köpek satmaya çalışana değil, kedi köpek bakana yada bir bilene sormalı.

Evet sorarsanız olmaz. Ama sormazsanız hiç olmaz. Bence uzaktan kumandalı bir araba alın; yada helikopter. Ayakkabı alın ona yada bir gömlek, gidin kahve makinası alın türk kahvesi yapsın sizede. Bu aralar internetten fidan sipariş verebiliyorsunuz sevdiğiniz için birlikte dikersiniz. Bir resim; tablo hediye edin assın duvarına… Arkasını düşünün bırakıp kaçmayın hediyeyi… Çocukarınız içinde durum daha vahim. Bir canlı hediye ettiyseniz hevesleri geçince size kalacak ihale unutmayın…

kedi ve köpek oyuncak

Sorun, kaynak, vicdan

Malesef köpekler ve kediler özellikle hediye edilmeye devam ediyor. Hayvansever dernekler bu konuda bir çok çalışma yapıyor. Sorunun kaynağına inmeli. İlk yol eğitim. Canlıların hediye edilmemesi gerektiği öğretilmeli okullarda. Daha sonra hediye eden kişilere yada hediye etme potansiyeli olan insanlara ulaşmalı onlara anlatmalı. Daha sonra bu satışı yapan kişilere elinizi vicdanınıza koyun, para için bu vebale girmeyin demeli.

Hediye ve Ceza

Birde kanunlar ve ceza yöntemleri var. Satılan bir köpek hediye gitti. Hediye edilen kedi veya köpek teslim alındı. Beğenilmedi ve serbest bırakıldı. Köpek bulundu. İşte bu an köpeği yada kediyi kim serbest bıraktı bulmalı ve cezalandırmalıyız. Kedi veya köpeğimizin üzerinde bir chip var ise kayıtlı seri numarasından sahibine ulaşabiliriz. Belki de kaybolmuştur. Her kedi ve köpek kimliklendirilmeli.

Avrupa’da bu sistem uygulanmakta. Fakat bir anda böyle bir sistemin oluşmasını ve kuralların geçerli hale gelmesini bekleyemeyiz. Toplumsal bir sorun toplumun bir kısmının gelişmesi ile değil tüm toplumun gelişmesi ile çözüm bulur. Bizim toplumumuz bu konuda ne kadar sürede gelişir düşünmeli ve sabırla çalışmalıyız. Kedi ve Köpek Neden Hediye Edilmez? anlamalı ve anlatmalıyız.

Vet.Hek.Ender ER’in hazırlamış olduğu Genç Nesil ile ilgili çalışmayı incelemek için burayı tıklayınız. Kedilerin neden enseden tutulmaması gerektiğini hakkında bilgi almak isterseniz bu yazıyı mutlaka okuyun.

Devamı..
sakarya veteriner hekimler

Gönüllü Veteriner Hekimler

Ağaç yaş iken eğilir. Atasözümüzü çok seviyorum ama günümüze göre uyarlamak mı gerekiyor bilmem. Ağacın yaş iken eğildiğini herkes öğrendi ama artık doğru eğilmesi gerektiği üzerinde duruyoruz. Ağaç yaş iken doğru eğilmeli. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamalıyız. Bu konuda öğretmenlerimize çok yük düşüyor. Öğretmenlerimize yardımcı olmak amacıyla bir çok gönüllü hekim var ve ben de onlardan biriyim. Veteriner Hekimler bulunduğu konumların farkında olacağını düşünüyorum.

Çocuk ve köpek veteriner sakarya

Veteriner Hekimler Ağaç Yaş İken Eğilir

Bu hafta içinde bir anaokulunda sunumda bulundum. Çocuklara Veteriner Hekimlik mesleğini ve veteriner hekimin nerelerde görev yaptığını anlattıktan sonra kedi ve köpekleri tanıtmaya başladım. Konunun ana başlığı da sokak hayvanlarıydı. 2 adet de kedi götürdüm sunuma ilgi çok büyüktü tabiki. Artık çocukların anlayabileceği ve benim anlatabileceğim dilden sunumumuz yaptık. Çocukların hayvanların zararsız canlılar olduğunu, sokaktakilerin korkutulmaması gerektiğini, onların aç ve susuz kalabileceklerini, canlarının yanabileceğini, sevgiye ihtiyacı olduklarını anlatmamız gerekiyor.

kedi ve çocuk

Okullarda Hayvan Sevgisi

Okullarda hayvan sevgisinin bir ders olarak işlenmesi dahi gündemde olan bir konu. Hayvanları seven merhamet sahibi neslin yetişmesi herkesin isteği. Onları iyi tanımaları gerekiyor, onların farkına varmamız gerekiyor. Özellikle kedi ve köpek klinisyenliği yapan hekim arkadaşlarımın ve benim bu konuda çalışmamız gerekiyor. Bizler bu konuda öğretmenlerimize yardımcı olabiliriz. Şimdi bir ders şekli olmasa da en azın her dönemde yapılacak 2-3 sunum çocukların aklında bişeyler kalmasını sağlayacaktır. Bilinçli aileler bunu bir şekilde sağlamakta fakat bu aileler %30’u geçmiyor.

okuyan kedi çocuk okul

Kahraman Hekim

Bir an Türkiye’nin her yerinde tüm okullarda çocuklara hayvan sevgisini aşılayan bir kahraman olarak gördüm kendimi çok da iyi bir fikir olarak geldi bana. Kahramanlık ağır yük, bu yükü paylaşmak lazım, Türkiye’nin her yerinde yüzlerce kahraman Veteriner Hekimler fikri çok daha iyi olacaktır. Tabiki kahramanlık peşinde değiliz, ama en azından kapımızın önünü süpürelim, kendi ilimizde bir şeyler yapalım. Haydi göreve, ağaç yaş iken doğru eğilmeli…

Veteriner Hekim Ender ER’in zehirlenen sokak hayvanları ile ilgili yazısının ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Mutlaka okuyun. Okumak için burayı tıklayınız. Hayvan hakları ile ilgili ilgilinç makalelere ulaşmak için de burayı tıklayınız.

Devamı..
Sakarya Veteriner GençVet Köpek Zehirlenme

Bu Zehir Neyin Kafası? Cahil Kafası..

Geçtiğimiz hafta Sapanca İpek yolu mahallesinde yaşanan mahallenin sahipli köpeklerinin zehirlenmesi ile ilgili olay sakarya gazetelerinde yayınlanmıştı. Olayın belediye tarafından yapılmadığı belirtiliyor. Köpeklerden rahatsız olan kişi çözümü bu şekilde üretmiş cahil kafasıyla. Bu insanın farklı konularda da güzel çözümler üreteceği kesin. Örnek olarak çok ses yapan mahallenin çocuklarına tüfek ile ateş açmak. Trafikte hakli yada haksız yol vermeyen kişiye levye ile dalmak ve bir çok piskopatça çözümler üretebilir.

sakarya veteriner zehirlenen köpekler

Toplumca iyi eğitmenlere ve iyi eğitmenlerin elinden geçmiş çocuklara ve bu çoçukların çocuklarına ihtiyacımız var. Bir anda çözülmesini beklediğimiz bir problem değil bu ama bir an önce harekete geçmemiz gereken bir problem. Bu tür sorunlar toplumca çözülmeli, bu tür insanlara da toplumca karşı durmalı. Bu yapılanlar cezasız kalırsa onları daha çok cesaretlendirecektir. Korku malesef cahilin ilacı. Cahil adam eğitilmekten, sevgiden anlar mı? Sabredip onu da anlatmalıyız. Ama cezaların eşliğinde.

kedi ve köpek zehiri

Konuyu dönüp dolaştırıp derneklere ve birliğe getiriyorum. Başka çözüm yolu yok. Sistemli bir şekilde hareket edip çözüme doğru gidilmeli. Hayvan cinayetleri dedektifleri kurulup, gerekli yasalar çıkana kadar, eğitilmemiş cahil kalmayana kadar devam.

Peki zehirlenen bir köpek ile karşılaştığımızda ne yapmalıyız kısaca anlatalım. Tabiki köpeğin ne ile zehirlendiği çok önemli. Bazen fare zehiri, bazen striknin, bazen iç kanamaya neden olan ilaçlar.. Her birinin ayrı antidotu bulunmakta. İlk anda hangi zehirle zehirlendiğini belirlemek zordur. İlk uygulama yedirilen birşeyler ile zehirlendiyse kusturmaktır. Dil altına hafif nemli bir tatlı kaşığı tuzu basmak kusmasını sağlayabilir. Yada hekiminiz kusmasını sağlayıcı bir ilaç uygulayacaktır. Kusma işlemi yapıldıktan sonra kustuysa yada kusmadıysa ağızdan içirilecek 2 adet yumurtanın akı (pişmemiş) zehirin emiline yardımcı olacaktır. Yoğurt da kullanılabilir fakat yumurta akı daha etkilidir. Aktif kömür denilen siyah tabletler zehirlenme zamanı köpeğimize yutturulabilir.

zehirlenen kedi ve köpekler

Bu bahsettiğim uygulamalar hekiminiz gelene kadar yapılacak uygulamlardır. Sizi zehirden kurtarmayacaktır. Sadece etkisini azaltacaktır. Hekiminiz size ulaştığında ise mutlaka atropin uygulaması ile birlikte damar yolu açılıp idrar söktürücü ilaçlarla birlikte kandaki zehir temizlenmelidir.

Devamı..

Pet Günlüğü Hayvanseverler için Yayında

Evcil hayvanınız hastalandı yada bakımı konusunda birşeyler öğrenmek istiyorsunuz, veya doğum yapan kedinizin yavrularını güvenilir ailelere teslim etmek istiyorsunuz. Damdan düşen bilir diyor ve tıpkı sizin gibi evcil hayvan bakan hayvanseverlere ulaşmak istiyorsunuz. İşte tam size göre bir blog sitesi hizmete girdi; “petgunlugu.com“.

Bomba ikili Bir Arada

Veteriner Hekim Ender ER ve web tasarımcı Filiz ÖZER bir araya geldi. İnternet dünyası hayvanseverlere yeni bir kapı açtı. Sürekli gelişime açık ve sınırları olmayan bir internet sitesi projelediren Halim Kılıç ; internet sitesini yine hayvanseverlerin şekilendireceğini ve sürekli güncelleneceğini belirtiyor. Veteriner Hekim Ender Er’İn evcil hayvan tecrübeleri, akademik çalışmalar, ve klinik notları hayvanseverlerin kullanabileceği bir dille yazıldı. Pratik bilgiler elinizin altında olacak. Sorulan sorular ve yapılan yorumlardan hayvan severlerin evcil hayvan bakımı ile ilgili ihtiyaçları tespit ediliyor, her hafta güncel konularla blog şekilleniyor. Kedi Köpek hakkında daha çok bilgi istiyorsanız mutlaka sayfamızı ziyaret edin.

Pet Blog hayvan hakları, sağlık bilgileri, hayvan bakımı ve ilglinç bilgiler gibi bir çok alanda güncellenmiş bilgiler içermekte. Bu alanda her an herkesi görebilrisiniz. Bir hayvansever yada bir akademisyen yada ünlü bir kişi. Hatrısayılır tecrübeler burada.

Pet analiz bölümü Türkiye’de bir ilki sağlayacak. Hayvan sahipleri analiz konuları ile ilgili puanlamalarını ve yorumlarını girebilecek. Böylece gerçek hayvanseverlerden gerçek veriler toplanılacak. Örneğin bir ırk hakkında bekçilik özelliğini kitabi bilgi değil o ırkın bakıcıları belirleyecek. Analiz konusu bir mama ise o mamayı kullananların yorumları ve puanlamalarını görecek, gerçek kullanıcı verilerine ulaşacaksınız.

Kaybolan bir kediniz veya köpeğiniz mi var? Pet Sahiplendirme ilanları bölümü bu konuda çok iyi çalışıyor. Kayıp ilanı girişi yapabiliyorsunuz. Gireceğiniz ilanlar ilgili bir çok bölüme paylaşılıyor. Sahiplendirmek istediğiniz evcil hayvanınınızın bilgilerini girin, sahiplendirme danışmanınıza danışın, güvenilir kişi ise sahiplendirin.Forum bölümünde bir çok tartışma konusu ve damdan düşeni bulabileceksiniz.

Pet Haber bölümü ise güncel evcil hayvan haberlerini yayınlayacak gündemden kopmayın. Evcil hayvan dünyasında neler oluyor. Türkiye nerede? Dünya nerede? biz neredeyiz?

Haziran ayından itibaren yayına giren “petgunlugu.com” bir çok sosyal sorumluluk projesine de ön ayak olacak. Pet Günlüğü oldukça iddalı; “Hayvansever dernekler ile birlikte yapılacak çalışmalara destek olacak, kanayan yaraya tampon değil dikiş atacağız, taravmayı engelleyeceğiz, her hayvanseverin yapması gerektiği gibi çalışacağız, çalıştıracağız.”

Sosyal medyada’da aktif olarak görebileceğiniz internet sitesini ziyaret etmek isterseniz hemen Pet Günlüğü sayfasını tıklayın.

Devamı..

Genç Nesil ile ilgili Bir Analiz

Geleceğimizin nasıl olacağını gençlere bakarak da tayin edebiliriz. Gençlerin ilgi alanları neler, hangi meslek gruplarına eğilimliler. Neleri yapmayı seviyorlar nelere ilgi duyuyorlar? Neler düşünüyorlar? Gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Umutsuz bir gençlik umutsuz bir gelecektir. Yönetilen değil yöneten bir gençliğe ihtiyacımız var. Genç denilen kesim galiba ortaokul 10-11 yaş seviyesinden başlayıp 35 yaşa kadar gidiyor. Tabiki 75 yaşında ben halen gencim diyenler de var. Onlar nice gençlere taş çıkartıyor.

Gençliğin Bakış Açısı Nasıl?

10 yaş ve 35 yaş arası gençliğimiz hayvanlarla arası nasıl sizce? Geleceğimizi onlara bakarak çizebilirmiyiz? Bu konuda özel bir çalışma yaptık. Aşağıda Sakarya’da bir veteriner kliniğini takip eden 1300 kişinin dağılımını görüyoruz. Ağırlık takipçi erkek ve bayan yaklaşık oranlarda olmakla birlikte 18-34 yaş grubu takipçi sayısı oldukça fazla. Bu araştırmanın tabiki en az 10 klinikte yapılması gerekiyor. Ama elimizdeki verilere göre genç nesilin hayvanlara ilgisi oldukça fazla. 35-44 yaş arası kişilerin yani şimdiki nesilin genç nesil kadar olmasa da ilgisi gayet yüksek. 35-44 yaş grubunun çocuk sahibi olduğunu düşünürsek ve arkadan gelen 18-34 yaş grubunun 15 yıl sonra çocuk sahibi olacağını düşünürsek, 15 yıl sonra bir hayvan sevgisi patlaması yaşanacağı belli. Hayvansever aileler hayvansever çocuklar yetiştirecektir.

Bence bunlar sevindirici haberler. Yeni nesilin doğaya hayvanlara olan ilgisinin artması ve bilinçlenmek için de sosyal medyayı takip etmesi olumlu bir durum. Ayrıca Vet.Hek.Ender ER olarak tuttuğum bir istatistik de en çok sorunun yine aynı yaş grubu olan 18-34 yaş grubundan gelmesi. Tahminlerime göre bir sonraki nesil istatistiğinde 13-17 yaş grubunun da hızlıca arttığını göreceğiz.

Bayanlar mı çok hayvansever Erkekler mi?

Genelde bayanlar daha merhametli ve daha çok hayvansever diyorsanız elimizdeki tablo onu da söylemiyor. Erkeklerin oranı bayanlara göre daha yüksek. Erkeklerin hayvanlar konusunda daha girişken olduğunu söyleyebiliriz. Yine tahminlerime göre bayan hayvanseverlerin oranı önümüzdeki yıllarda erkeklere göre de artış göstereceğini düşünüyorum.

Doğaya saygılı, hayvanlara saygılı bir nesil insanlarada saygılı olacaktır. Bilinçli yaklaşımlar ve öğrenme çabası ülke menfaatlerine yarayacak, huzurlu bir ortam oluşacaktır. Genç nesilden umutsuzuz diyenlere duyrulur. Ben gayet umutluyum.

Devamı..

Yavru Kedi ve Yavru Köpek Bakımı

Bugün ki makalemizde sizlere yavru köpek bakımı ve yavru kedi bakımı nasıl olmalıdır onu anlatmaya çalışacağız.

Yavru sizin elinizde doğmuş, bir barınaktan sahiplenmiş yada satın almış olabilirsiniz. Yavru bakımı gerçekten zor iş. Aynen bir inşaat hazırlığı gibi. Temeli sağlam atmalısınız. Yavru anne sütünü iyi almalı. Eğer elinizde doğmadıysa yavrunuz, mutlaka aldığınız yerden anne sütünü en az kırk beş gün alıp almadığını kontrol ettirin. Projeleriniz ve izinleriniz alınmış olmalı. Yani Veteriner hekiminiz ile bağlantıda olmalı aşılama takvimini öğrenmelisiniz. Depreme karşı dayanıklı olmalı. Yani Yavrunun bağışıklığı güçlü olmalı. Kara bina yapıldıktan sonra ince işçilikteki malzeme kalitesi önemli. Besleme sırasında seçeçeceğiniz kaliteli kuru mama önemli.

Peki Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Ve inşatı yapacak olan müteahhit kaçmamalı. Yani annenin sağlığı da çok önemli, onu kaybetmemeli, kaçırmamalı ve hayatta kalması çok mühim. Yani inşaatın temelini sağlam atmalı. Anne hayatta ise doğumun 4. gününde iç parazit ilacı uygulaması yapılmalı. Bu yolla süt ile yavruların ilk paraziter ilaçlanması sağlanır. Anne hayatta değilse, maalesef bu durum ile bazen karşılaşıyoruz; iş size düşüyor, artık bir can kurtarana dönüşmenin zamanı geldi. Yavrulara sıcak su torbaları hazırlayıp anne sıcaklığını vermeliyiz. Onları asla ıslak bırakmamalıyız. En geç 2 saatte bir annelerinin yalaması gibi masaj yapmalı; dışkı ve idrar çıkışını uyarmalıyız.

Dışkı ve idrar uyarılması gerçekleşmeyen yavrular malesef ölüyor. Doğum sonrası 2-3 gün yavrularının vücut ısı dengelerini koruyamadıkları ve korunamadığında hipotermi sonucu ölüm şekillendiğini unutmayalım. Anne verdiği vücut sıcaklığı ile yavrulara yeterlidir. Bazen soğuk kış günlerinde vücut sıcaklıkları risk çizgisinde gidip gelse de anne sütünü iyi alan yavrular hayata tutunur.

Süt emmeleri için özel üretilmiş kedi köpek biberonlarından kullanabiliriz.

Yavru Kedi için Hangi Mamalar Tercih Edilmeli?

Yavrular en az 45 günlük olana kadar anne sütü ile devam ederler. 30. Günden itibaren anneyi bırakmaya başlarlar ve yumuşatılmış kuru mama yiyebilirler. 40 günden sonra yumuşatmadan kuru mama yiyebilirler. Artık dişleri çıkmıştır.
Doğum öncesinde olduğu gibi doğum sonrasında da annenin beslenmesi çok önemlidir. Anne güzel beslenecek ki yavrularda bol bol süt alsın. Annenin doğum öncesinde aşılarının tamamlanmış olması süte antikor geçişini yükseltmiştir. Bu sütü emen yavrular bağışıklık maddelerini hazır alacaktır. Yavrular sütten ayrılana kadar bu bağışıklık maddeleri onları koruyacaktır. Anne sütü varken inek sütü ile beslenmek doğru olmaz. Eğerki anne sütünün yetersiz olduğuna inanıyorsak anne sütü yanında takviye yapılabilir.

Evet arkadaşlar zaman ayırıp yavru kedi bakımı adlı makalemizi okuduğunuz için teşekkürler. Bir sonraki makalemizde büyük köpeklerin bakımı hakkında bilgi vereceğiz.

Devamı..

Can Dostlarımız ve Kentlerimiz Paneli

Geçtiğimiz hafta Sakarya’da hayvan dostlarına hitaben ve ayrıca hayvan zulmünün farkında olmayanlara farkındalık oluşturmak için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Veteriner Hekimler Odası ve Veteriner Hekimler Derneği’nin çalışmaları ile Can Dostlarımız ve Kentlerimiz adlı panel düzenlendi. Katılım yoğun olmasa da haber alamayıp da katılamayanların üzüldüklerini defalarca duyduk.

Tekirdağ Belediyesi Veteriner Hekimi İç Hastalıkları ve Psikoloji Uzmanı Prof.Dr.Tamer DODURGA, Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Şakir Doğan TUNCER, Vet.Hek.Derneği Genel sekreteri Dr.H.Yalçın KÖKSAL, İzmir Karşıyaka Belediyesi Veteriner Hekimi Dr. Aysu ALTIKARDEŞLER İLMAN, Ankara Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oytun Okan Şenel, Sakarya Veteriner Hekimler Odası başkanı Mustafa YILDIZ, Baro Temsilcisi Avukat Yasin Cerrahoğlu gibi bir çok değerli isim sunumları ile paneli gerçekleştirdi.

Panelde Veteriner Hekim Prof.Dr. Tamer Dodurga’nın biz hayvan haklarına damak zevkimize göre karar veriyoruz sözü siyah ve kalın harflerle zihinlere yazıldığını düşünüyorum. Ardından insanlar tarafından ouşturulmuş hiç bir kanun hayvan haklarına hitap edemez diye ekliyor. Gerçekten de bu sözden sonra uzun bir düşünmemiz gerekiyor.
Ülkemizde sığır, kanatlı, koyun, balık; Çin’de köpek, salyangoz, kurbağa, yılan insanlar tarafından yenmeye, tüketilmeye devam ettikçe, damak zevkimize göre kanunları düzenleyeceğiz. Bu nedenle insanların oluşturduğu hayvan hakları kanunları asla yeterli olmayacaktır. Güçlü olan daima kendini kurtaracak şekilde belirliyor kuralları. Tabiki hayvan hakları denilince sadece kedi köpek gelmeyecek akla. Doğa ve hayvanlar gelmeli, tüm canlılar gelmeli. Bitkiler de gelmeli. Dünya’yı birlikte saygı duyarak yaşamayı öğrenmeliyiz, uygulamalıyız.

Şehirlerde yaşayan sokak hayvanlarının sorunları için ayrı ayrı çözüm önerileri ortaya konuldu. Hepsi açık ve net. Bütün çözüm önerilerinin temelinde ise eğitim yatıyor. Eğitilmemiş ve farkına varmamış bir insan ile bir hayvanın aynı doğayı paylaşması kaçınılmaz sıkıntılı olacaktır. hayvanın bakışlarını, acı çekişini farketmeyen, onun aç susuz dolaştığını, yavrusunun beslenemediğini, trafik kazaları ve zehirlenmeler sonucunda acılar içinde öldüğünü, karda soğukta, yağmurda güneşte korunamadığını farkedemeyen, birbirleri ile oyun oynarken, sahibi geldiğinde gözlerindeki sevinci göremeyen insan nerde bilecek hakkı hukuku…

Devamı..

Sakarya İlk Defa Kliniğimizde Yapıldı

Sakarya’da Evcil Hayvan Sağlığı Sektöründe bir ilk gerçekleşti. GençVet Veteriner Kliniği’ne topallama şikayeti ile gelen Alman Kurdu Cinsi 6 yaşındaki Tango’ya ağrı şikayetlerini dindirmek için ameliyatla saf altın takıldı.

Vet.Hek.Ender ER muayenesi sonrasında Tango’nun kalça kemiğine oturan Caput Femoris kısmında bir problem olduğu belirlendi. Veteriner hekim, eğitimini aldığı Gold İmplantasyon yöntemini Tango’nun sahibine tavsiye etti ve hayvan sahibinin de onayı ile 40 dakikalık solunum anestezisi kullanılarak saf altınlar Tango’nun kalçasına sabitlendi.

Devamı..